Ga in gesprek met levende boeken! 

 
 
 
HLEvent 35HIGH.jpg

Wat is de Human Library?

 
 
 

Komende edities

Human Library NL organiseert verspreid over het hele land edities. Wil je weten waar de komende Human Libraries plaats vinden, lees hier dan meer. 

Lees Meer →

 

Boektitels 

Iedere Human Library heeft een divers titelaanbod. De titel omschrijft het stigma, waar de Levende Boeken mee te maken hebben. Hier zie je voorbeelden. 

Lees Meer →

 
 
 

Voorgaande edities en reacties 

Ben je benieuwd naar eerdere edities? Van iedere editie is er een catalogus en een evaluatieverslag gemaakt, die je hier kunt bekijken.

Lees Meer →

 

In de media 

De Human Library wil stigmatisering tegengaan. Daarbij werken we ook graag samen met media. Zie hier een overzicht van artikelen, video's en dergelijke.

Lees Meer →

 
 
20171102-3U7A7070.jpg
Het is leuk en interessant om elkaars verhalen te kennen, dat verbindt. En laat je ook eens lezen, we lopen vaak als gesloten boeken door de wereld. Het kennen van elkaars verhalen voorkomt dat we oordelen en veroordelen op grond van vooroordelen. We denken in patronen, dat doen we allemaal. Jij, wij, zij, ik, hij. Die moeten we doorbreken en ontrafelen.
— Vincent Bijlo, cabaretier en schrijver

Masterscriptie psychologie

Bewezen impact

Dat de Human Library een grote impact kan hebben op zowel lezers als boeken, was ons als organisator bekend, dankzij de vele positieve reacties na iedere editie. Maar er was nog nooit een wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de methode. 

Masterstudent Psychologie Anna Handke heeft haar masterscriptie over de Human Library geschreven, in Groningen. De belangrijkste conclusie is dat zelfs een kort gesprek al een positieve impact kan hebben op de relatie tussen verschillende groepen in de samenleving. 

 

 
 
 

Sfeerimpressie