Organisatie

20170417-493A6988.jpg

De eerste editie

Human Library NL is oorspronkelijk gestart in Groningen (2014). De eerste editie vond plaats in het Groninger Forum. Sinds 2017 worden er ook Human Libraries in andere steden georganiseerd, met financiële steun van Europe Direct. 

Europe Direct

Europe Direct brengt Europees beleid dichtbij de mensen. In dit geval gaat het om respect voor diversiteit. Wij wonen met heel veel verschillende mensen in Europa, soms zonder veel van elkaar te weten. Met de Human Library komen mensen dichter bij elkaar.

Gemachtigd

Human Library NL is door de Human Library Organization officieel gemachtigd om het evenement te organiseren, aan de hand van het originele concept en strikte kwaliteitsnormen. Zo vindt er van te voren een training plaats voor alle boeken en vrijwilligers en er wordt een catalogus gemaakt. Er wordt ook extra aandacht besteed aan de veiligheid: zo moeten boeken na het lenen weer “in de oorspronkelijke staat worden teruggezet”. Lees hier meer over onze werkwijze.

De oorsprong 

Het concept van de Human Library is oorspronkelijk ontwikkeld in Copenhagen, Denemarken, in het jaar 2000. Het vond plaats op het festival Roskilde en het werd georganiseerd door een groep jongeren. Eén van hen was in 1993 neergestoken tijdens het uitgaan (hij overleefde het wel gelukkig). Samen besloten zij om iets doen aan geweld in de samenleving. Zo ontstond de organisatie 'Stop the Violence' en uiteindelijk de Human Library. Lees hier meer over de ontstaansgeschiedenis. 

Samenwerking

Inmiddels hebben er edities plaatsgevonden in Groningen, Maastricht, Apeldoorn, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Almere, Middelburg en Alkmaar. Zie hier voor een terugblik per editie. 

Contact

Voor meer informatie neem contact met ons op.